Kérdések, melyeket a legtöbbször kérdeznek tőlünk

Milyen tanulási módokat kínálunk?

a) Esténként – hétfőtől csütörtökig 18-21 óráig. A foglalkozások munkaszüneti napok kivételével minden héten vannak.

b) Hétvégén – szombaton és vasárnap 9-16 óráig. Minden hónapban van legalább egy szabad hétvége.

Napközbeni módban szervezünk tanfolyamokat?

Az ilyen típusú tanfolyamokat csak dedikált programként szervezzük (cég vagy intézmény megrendelésére). Ezt a módot jellemzően nem kínáljuk, mivel diákjaink többsége munkaidőben foglalkoztatott és elfoglalt. Emellett oktatóink informatikai cégek főállású alkalmazottai is.

Hogyan tudok jelentkezni a tanfolyamra?

A tanfolyamokra a weboldalunkon található jelentkezési lapon keresztül lehet jelentkezni. Ha a közvetlen kapcsolattartást részesíted előnyben, bátran keresd fel egy infomeetingünket, vagy hívd ügyféltanácsadónkat. Minden esetben kapsz egy tájékoztató csomagot tőlünk, amely minden szükséges információt megad a kiválasztott és preferált tanfolyammal kapcsolatban.

Hogyan tehetem hivatalossá a tanfolyamon való részvételi szándékomat?

Először is le kell foglalnod a tanfolyamon a helyed. Ez azt jelenti, hogy szükségünk van a megállapodás elkészítéséhez szükséges szerződés részleteire (minden érdeklődő ügyfél megkapja őket az ügyféltanácsadótól). A részleteket elküldheted e-mailben vagy megoszthatod velünk telefonon keresztül. A következő lépésben az ügyféltanácsadó elkészíti a szerződést és elküldi neked a SignNow alkalmazáson keresztül. Ez az eszköz lehetővé teszi mindkét fél számára a szerződés elektronikus aláírását. Az aláírást követően a szerződés megkötésre kerül az SDA részéről.

Van valamilyen árengedmény?

Igen, az infomeetingek vagy webináriumok ideje alatt kedvezményeket biztosítunk. Promóciókat is indítunk, ahol olyan napi ajánlatokat osztunk meg, amelyek normál esetben nem elérhetők. Szezonális kedvezményeket is rendszeresen alkalmazunk.

Fizethetek részletekben?

Igen, lehetséges, de csak pénzügyi partnereinkkel. Egyes esetekben kivételt teszünk és egyedi részletfizetési konstrukcióban állapodunk meg, de csak rendkívüli helyzetekben, és egyedi elbírálás alapján. Partnereink ezért kínálnak rendkívül versenyképes pénzügyi támogatást.

Kezdő vagyok. Soha nem próbáltam programozni. Így is részt vehetek ezen a tanfolyamon?

Igen, a kurzus a nulláról való indulásról szól. Mindenkinek más a fogalma az alapokról, ezért online tanfolyamokat küldünk az érdeklődőknek, hogy segítsenek nekik ellenőrizni, hogy a programozás a megfelelő választás-e a számukra. Ha a tanfolyam vonzónak tűnik, és szeretnél új ismereteket szerezni, új karriert építeni, akkor tanfolyamunk remek választás a számodra. Sok jelölt attól tart, hogy a tanfolyam nagyon nehéz. Ez igaz, de ez nem jelenti azt, hogy nem neked való. Ha programozó akarsz lenni, keményen kell tanulnod, motiváltnak kell lenned és gyakorolnod kell. Meg tudod csinálni – több mint 6000 diáknak sikerült már előtted!

Hogyan készülhetek fel a tanfolyamra?

Jelentkezés előtt minden tanuló megkapja tőlünk az általunk erősen ajánlott bevezető kurzus anyagát. Ez egy ingyenes anyag, amellyel megbizonyosodhatsz arról, hogy a programozás neked való-e. Javasoljuk, hogy mindenképp végezd el a díjmentes bevezető kurzust, hogy ezáltal megfelelően felkészülj az első mentoroddal töltött oktatási napra. Ez nagyban megkönnyíti a folyamatot mindkettőnk számára.

Melyik programozási nyelvet válasszam?

Erre a kérdésre nincs jó válasz. Minden a jelölt személyes motivációitól és elvárásaitól függ. Biztosan állíthatjuk, hogy a Java a legnépszerűbb nyelv az IT-világban, függetlenül attól, hogy melyik országban élsz. Nagyvállalati rendszerekben és mobilalkalmazásokban egyaránt használják. A Python jobb választás azok számára, akik kevésbé szeretnének egy vállalati környezetben dolgozni, különösen népszerű a nyugat-európai és a Szilícium-völgy startupjai körében. A szoftvertesztelő a legkönnyebb lépés az IT szektor felé, hiszen nem igényel tudást, csak a szabályok betartását. A tesztautomatizálás a híd a tesztelés és a programozás között, gyakran ugyanolyan jól fizetett, mint a szoftverfejlesztői pozíciók.

Folyékonyan kell angolul beszélnem a tanfolyam elvégzéséhez?

Nem, nem kell. Azonban egy informatikai környezetben fontos az angol nyelvtudás, mert szinte minden műszaki dokumentáció angol nyelvű. Tudnod kell alapszinten írni és olvasni angolul. Természetesen ha folyékonyan beszélsz, könnyebb lesz egy nemzetközi cégnél elhelyezkedned. Az informatikai cégek sokat fektetnek alkalmazottaik szakmai fejlődésébe, és gyakran kínálnak ingyenes angolórákat.

Kik az oktatóitok?

Oktatóink aktív programozók. Ez azt jelenti, hogy naprakészek a legújabb trendekkel és technológiákkal. Mielőtt elkezdenék az oktatást, egy kétlépcsős ellenőrzési folyamaton kell keresztülmenniük, amikor ellenőrizzük meglévő soft skill-jeiket és technikai tudásukat. Mindannyian legalább 3 éves tapasztalattal rendelkeznek, így tudják, hogyan magyarázzák el egyszerűen a valódi informatikai problémákat.

Gyakorlatiasak az órák?

Már a kezdetektől fogva egy nagyon gyakorlatias megközelítést hirdetünk. Ez azt jelenti, hogy minden kurzusunk 80%-ban gyakorlati órákból áll – és csak 20%-ban elméleti részből. Ha programozó akarsz lenni, ismerned kell a kódolást – mi pedig gyakorlatban megtanítjuk neked.

Hogyan segítünk az álláskeresésben?

Mindenekelőtt fontos kiemelni, hogy a hallgatóknak már a kurzus első napjától el kell kezdeniük az álláskeresést. Lehet, hogy hihetetlennek tűnik, de ez növeli annak esélyét, hogy felvegyék, mert motivációt mutatnak. Íme azoknak a további tevékenységeknek a leírása, amelyeket a diákok álláskeresésében kínálunk:

HR óra

Online képzés a karriertanácsadónk vagy külső tanácsadóink által. A képzés fő célja, hogy felkészítse a hallgatót az informatikai osztályon történő interjúra. Tippeket és trükköket osztunk meg egy kiemelkedő önéletrajz és portfólió elkészítéséhez. A tanácsadó azt is elmagyarázza, hogyan készülj fel az interjúra, mit kell kihangsúlyoznod magadról, valamint, hogy hogyan kell eladnod magad, hogy meggyőzd az adott céget arról, hogy Te vagy a megfelelő jelölt.

IT-interjú

Szimulált technikai interjú az egyik oktatónkkal, aki a csapatukba toborzó cég képviselőjeként szerepel. Ezen a foglalkozáson nemcsak a technikai kérdések általi kihívásokkal kell szembenézned, hanem értékes visszajelzéseket is kaphatsz.

Mi különböztet meg titeket a versenytársaitoktól?

Először is, mi vagyunk a legnagyobb akadémia Közép-Kelet-Európában, amely hatalmas tapasztalattal, tudással és piaci betekintéssel rendelkezik. Visszajelzéseket gyűjtünk minden országból ahol működünk, hogy olyan programokat hozzunk létre, amelyek felkészítik a diákokat arra, hogy Európában bárhol met tudják kezdeni a munkájukat. Emellett több mint 200 IT-céggel működünk együtt Európa-szerte – kezdve a kis helyi startupoktól a nagyvállalatokig, mint pl. IBM, Tieto, Nordea, Sapiens, Ericsson, BAE Systems vagy Boeing. Ez tesz minket egyedivé – a munkáltatók megbíznak bennünk!

Biztosítotok valamilyen anyagot a hallgatók számára a tanfolyamok során?

Igen, diákjaink hozzáférnek minden előadáshoz és gyakorlati példához, amelyet az oktató az órákon mutat. Hozzáférést biztosítunk számukra a GitLab-hoz is – egy olyan eszközhöz, amely az összes kódot összegyűjti (ez egy az informatikai csapatokban használt népszerű eszköz).

Mi történik, ha lemaradok az órákról?

Nem javasoljuk, hogy kihagyj egy órát. Mindegyik óra élő foglalkozás az oktatóval. Ez azt jelenti, hogy egy kihagyott órát nagyon nehéz lenne összefoglalni. Természetesen minden anyaghoz, gyakorlathoz és feladathoz hozzá fogsz tudni jutni – de ezeken így egyedül kell dolgoznod. Ha korábban tudattad a projektkoordinátorral, hogy további konzultációra van szükséged a következő óra előtt, akkor igyekszünk egy rövid találkozót szervezni az oktatóval, hogy minden kérdésedre válaszoljunk. Általában a teljes óraszám maximum 20%-át engedélyezzük távolmaradásnak, de ezt nem javasoljuk. A kimaradt órákért nem áll módunkban visszatérítést biztosítani.

Mindenki kap bizonyítványt a tanfolyam elvégzése utánszintén?

Minden tanuló, aki az órák legalább 80%-án részt vett, és az összes teszten legalább 80%-ban helyesen válaszolt bizonyítványt kap a tanfolyam elvégzéséről. Azok a hallgatók, akik legalább 60%-ban részt vettek, de nem mentek át a teszten, és nem készítettek gyakorlati feladatot, nem kaphatnak bizonyítványt, csak a tanfolyam elvégzéséről szóló igazolást. Azok a hallgatók, akik a tanfolyam ideje alatt elállnak a szerződéstől, szintén nem kapnak bizonyítványt.

„Tesztelhetem” a termékeket / tanfolyamot?

Ügyfeleink kényelme és magánélete miatt egy napra sem engedhetjük, hogy csatlakozzon egy meglévő tanfolyamhoz. De gyakran szervezünk Demo Workshopokat – ingyenes leckéket legjobb oktatóinkkal, amelyek során láthatod, hogy miről is van szó, és mit tanulsz az órákon. Itt azt is ellenőrizheted, hogyan tanítanak oktatóink, és eldöntheted, hogy ez működik-e a számodra. Vezetőink mindig előre tudnak ezekről az eseményekről.

Hogyan lehet lemondani a tanfolyamot?

Mi a lemondás szabályzata? A szerződéstől való elállási nyilatkozatot írásban vagy e-mailben kell elküldened a következő címre: [email protected] Használhatod a megállapodáshoz mellékelt űrlapot.

Nem találtál választ a kérdésedre?

Kérdezz tőlünk!