Végzős történetek

Adina Dumitrescu

Software Developer

Amikor visszatértem egy kanadai vakációról, akkor kezdtem el érdeklődni a programozó tanfolyamok iránt, ahol mindenki megkérdezte, mi a munkám, és hogy boldog vagyok-e. A válasz nem volt. 🙂 Szóval elkezdtem tanfolyamokat keresni, és megtaláltam az SDA-t. A kurzus tananyaga nagyon átfogó, nem csak a Java-ról szól(t). Kiváló hely a tanulás megkezdéséhez. A tanfolyam segített felépíteni egy olyan tudásbázist, melyet továbbfejlesztenék a munkám vagy a projekt követelményei szerint, amelyen éppen dolgozom. Azoknak, akik azon gondolkodnak, hogy elkezdjenek programozni, legyen idejük befektetni a tanulási folyamatba. Minden SDA oktató nagyon jól képzett, és a tanfolyam során a segítségedre lesznek. De ez a munka állandó tanulási folyamattal jár, ezért meg kell tanulnod az ismereteid bővítését is. 🙂 Nagyon izgatott vagyok, hogy milyen irányt vett a karrierem a tanfolyam elvégzése után. Olyan barátaimnak ajánlottam, akik pályaváltáson gondolkodnak. Az első lépés az, hogy eldöntsd, hogy szeretnél-e valami jobbat magadnak amit megérdemelsz. Soha nem késő olyan változtatásokat végrehajtani, amelyek egy boldogabb élethez vezetnek. 🙂

Ada Palacean (Mican)

Software Developer

A középiskolában megtanultam néhány programozási alapismeretet, de akkoriban még túl nehéznek éreztem. 12 év után láttam, hogy a technológiai ipar milyen gyorsan növekszik, és úgy döntöttem, adok neki egy második esélyt, és részese leszek a jövő csodálatos világának. Kíváncsiságból döntöttem úgy, hogy elkezdem az SDA tanfolyamát. A Java tanfolyam akkoriban a legteljesebb és legrészletesebb tanfolyamnak tűnt a piacon, ezért úgy döntöttem adok neki egy esélyt. Előző karrierem alatt gyártómérnöki területen dolgoztam, és új technológiák bevezetésébe kezdtünk. Láttam, hogy a szoftverautomatizálás és a termelési segítségnyújtás milyen sok előnnyel járhat a gyártási folyamatban és más területeken. Lenyűgözött, és szerettem volna jobban megérteni az egészet. Az oktatók és kollégák alapvető szerepet játszanak ebben az átmenetben. Tanácsadásról, támogatásról és szakmai tapasztalatok megosztásáról szól. Inkább az üzemeltetési oldalon dolgozom, de a gondolkodásmód, az adatbázisok és a konfigurálási feladatok sokat segítettek, hogy a jelenlegi karrieremben kiteljesedjek és sikeres legyek.

Pavel Pšečuk

DevOps Engineer

2009-ben véletlenül léptem be az IT piacra játék közben – egy véletlenszerű főadmin meghívott a vezetői csapatukba és néhány hónappal később megörököltem minden felelősségét. Két évvel később mindez Litvánia egyik legnagyobb játékprojektjévé vált. Rengeteg műszaki és nem műszaki ismeretet szereztem. Ez volt az első komoly informatikai tapasztalatom. Sajnos 2015-ben szabadidő hiányában abba kellett hagynom. Az SDA tanfolyam elvégzése előtt négy évig Service Desk Specialistaként (1. szint) dolgoztam és kitartóan küzdöttem, hogy vezetői pozíciókba kerüljek (például csapatvezető vagy menedzser). Ennek ellenére sajnos mind a négy alkalommal elutasítottak, amikor jelentkeztem. Aztán úgy döntöttem, hogy elhagyom azt a céget és egy másik – sokkal inkább tech fókuszú– irányban indulok el. És az SDA életem megfelelő pillanatában jelent meg, közvetlenül a Facebook hírfolyamomban. Nem volt kétségem – ez a lehetőség amire vártam, hogy megváltoztassam az életemet. És ma teljesen biztos vagyok benne, hogy jó választás volt. A tanfolyammal együtt a világ egyik legnagyobb logisztikai cégének informatikai központjában kezdtem új pályafutásomat 2. szintű támogatási szakemberként. Jelenleg műszaki támogatási mérnök vagyok (3. szint) egy nagyon ígéretes startupban, ahol a fejlesztőcsapatok nagyjából ugyanazokat a technológiákat használják, mint amiket az SDA tanfolyama alatt tanultam, ezért azt tervezem, hogy hamarosan átváltok egy Junior Java fejlesztői pozícióba. A fizetésem is közel kétszeresére nőtt korábbi pozicióimhoz képest. Az SDA-nél szerzett ismeretek minden bizonnyal segítséget jelentenek a jövőbeni karrieredben – jelenleg a legújabb és legkeresettebb technológiákat tanítják. Határozottan javaslom, hogy próbáld ki az SDA valamelyik tanfolyamát, ha azt tervezed, hogy belépsz a programozás világába. Meg kell értened, hogy keményen kell dolgoznod és tanulnod, nem lesz sok szabadidőd, stresszes leszel, és nehézségekbe ütközhetsz, hogy megtaláld első munkahelyed a szoftverfejlesztés területén. De soha nem fogod megbánni, hogy befejezted, jó döntést hozztál, és azok az álmaid, hogy egy varázslatos szigeten dolgozol koktélt szürcsölgetve a naplementében hamarosan valóra válnak.

Gabor Gyarmati

DevOps Engineer

Számos sikertelen online Java/JavaScript tanfolyam után láttam egy Facebook-hirdetést az SDA tanfolyamáról, és arra gondoltam, hogy igen, ez az, ezt szeretném csinálni. Igazi tanárokat szerettem volna egy igazi osztályteremben, ahol a kérdéseimet azonnal feltehetem és prompt választ kapok rájuk. A kurzusokat ismertető infomeetingen hallottak egyszerűen lenyűgöztek. Az SDA tanfolyamon való részvétel legnagyobb előnye az volt, hogy megértettem a szoftverfejlesztést és annak kapcsolódását a projektek nagyobb részeihez. Ez nem csak a Java kódolásról szól, a fejlesztőcsapatok által használt különféle eszközökből és folyamatokból álló csomagot kaptam mint a Scrum, Bitbucket, szerveroldali háttér, frontend fejlesztés stb. Nemrég kaptam egy jobb állást, ami azt hiszem a tanfolyam elvégzésének és az új ismeretek megszerzésének is az eredménye. Jelenlegi beosztásomban még nem foglalkozom Java kóddal, de lehetőség van arra, hogy a szervezeten belül szoftverfejlesztési területre váltsak, ami az én személyes célom. Összességében az SDA-n tanult tudásom ~60-70%-át használom, ami szerintem elég sok. 🙂

Sindija Lusite

Software Developer

Az én történetem valójában nagyon vicces. Mindig is szerettem a technikai dolgokat, és szerettem az informatika órákat a középiskolában, de sosem tartottam magam potenciális programozónak. Feltételezem ez azért volt, mert egy “geek” srác sztereotípiája övezte a munkát. Előreugorva pár évet az időben, megnéztem a felkapott Mr. Robot TV-műsort, és az időzítés nem is lehetett volna jobb. Nemrég kiléptem a korábbi munkahelyemről, és azon gondolkodtam, mit tegyek ezután. Arról fantáziáltam, hogy hacker akarok lenni. 😀 De leszállva a földre, a családom bátorításával, úgy döntöttem, hogy elkezdek programozni, és megpróbálok karriert kialakítani az IT-iparban. Láttam az SDA infomeeting felugró ablakát, és úgy döntöttem, hogy elmegyek. Nagyon tetszett amit láttam. Nagyon szórakoztató és meggyőző volt, ezért azonnal aláírtam a szerződést. Életem legjobb döntése volt! A tanfolyam bevezetett a programozás világába. Sok hasznos gyakorlat és elmélet volt benne, néha túl sok is! De később, amikor elkezdtem dolgozni, a témák lassan összeálltak a fejemben és sokkal érthetőbbé, rendszerré váltak. Valójában sokkal többet tanultam és értettem meg a kurzusból, mint azt először gondoltam miután befejeztem azt. Hét hónapig tartó nehéz út volt, de megérte, segített megváltoztatnom a karrieremet! Nagyra értékeltem, hogy az oktatók jelenleg is aktívan programozó szakemberek, sok betekintést tettek lehetővé így a valós tapasztalataikból. Németül beszélő ügyfélszolgálati szakemberként kezdtem el a tanfolyamot, ami konkrét technikai ismereteket, és szoftverekkel kapcsolatos tudást is tartalmazott – ez nagyszerű kiindulópont volt új karrieremhez az IT-iparban. Jelenleg junior Java szoftverfejlesztő vagyok, és az API-kkal dolgozom, JUnit és integrációs teszteléssel foglalkozom, és tanulom hogyan kell olvasni és megérteni a bonyolultabb kódokat, fejleszteni egyszerű végpontokat, és ezáltal megtanulni sok új dolgot. A tanfolyam segített abban, hogy elhelyezkedjek, és megértsem, hogy tényleg programozó szeretnék lenni. Rengeteg témát lefedett a Java programozási nyelvről, valamint az informatikai munka során használt eszközökről és folyamatokról, valamint a megfelelő gondolkodásmód kialakításában is segített. Elölről kezdtem, így még mindig sok mindent tanulok a kollégáimtól és még mindig forgatom a tananyagot. Emellett természetesen továbbra is felvehetjük a kapcsolatot nagyszerű oktatóinkkal az SDA-nél, és kérhetünk tanácsot vagy bármilyen segítséget.

Végzőseink elégedettsége

The New You Web Application

A projekt célja egy olyan online fitnesz-alkalmazás kifejlesztése volt ami bevonja az edzőket, és motiválja az embereket az egészséges életmódra. A webalkalmazás olyan funkciókat tartalmaz, mint a táplálkozási tervek, edzési tippek, különböző oktatóanyagokból álló videotár, valamint egy hangulatos csevegés a kapcsolattartáshoz. Sőt, az alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy részt vegyenek a kihívásokban az optimális súly és az erő építése érdekében. A felhasználók számára egy kötelező napi edzési és táplálkozási tervet biztosít, valamint minden szükséges tippet és trükköt, hogy elérjék céljaikat.

Taxipy

A Taxipy egy közlekedési alkalmazás, amely összeköti a taxisokat a potenciális ügyfelekkel. Az utasok taxit rendelhetnek aktuális tartózkodási helyükről egy adott célállomásra 30 km-en belül, kezeli a rendelést, a fizetést, és van lehetőség a sofőr értékelésére. Az utasprofil rendelési előzményeket is tartalmaz valamint az autóban elveszett tárgyak bejelentésének lehetőségét. A járművezetők ellenőrizhetik az összes nyitott megbízást, elfogadhatják és teljesíthetik azokat, valamint módosíthatják a profiljukat – például hozzáadhatnak egy profilképet, amely megjelenik az ügyfelek számára.

NCO Bus Service

A Cégek Éjszakája (NCO) egy olyan rendezvény, ahol különböző cégek nyílt napokat szerveznek székhelyükön tevékenységeik bemutatására és olyan látogatók fogadására, akik náluk szeretnének munkát vállalni. Az emberek önállóan is érkezhetnek, vagy használhatják a speciális buszokat, amelyek ezen cégek között köröznek. Ez az alkalmazás segít a felhasználóknak a buszvonalak figyelemmel kísérésében, hogy a rendezvény alatt a lehető legjobb ügyfélélményben részesüljenek. A felhasználók megtekinthetik és kiemelhetik a különböző vállalati helyszíneket a térképen így szimulálhatják a busz mozgását egy sakktáblához hasonló térképen, így gyorsan megismerhetik a menetrendjüket.

Beauty salon

A Szépségszalon egy webalkalmazás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy felfedezzék a szolgáltatásokat, fiókot hozzanak létre, és egyszerűen foglaljanak időpontokat. A webhely inspiráló galériát tartalmaz különböző frizurákról és részletes térképet, amely segít az ügyfelek tájékozódását a szépségszalonhoz vezető úton. Ezenkívül az adminisztrátor könnyen hozzáadhat új szolgáltatásokat, módosíthatja az árakat és kijelölhet alkalmazottakat.

Kezdd el nálunk sikertörténeted!

Vegyél részt egy tanfolyamon, építsd készségeic, szerezz karriertanácsadást, és lépj be az IT szektorba!

Ismerd meg tanfolyamainkat!